Kunstterapi og Kreativitetstræning i Fredericia - Mette Hind
1567
post-template-default,single,single-post,postid-1567,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,cookies-not-set,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2504

Kunstterapi og Kreativitetstræning i Fredericia

kunstterapi fredericia

Kunstterapi og Kreativitetstræning i Fredericia

Kunstterapi og kreativitetstræning i Fredericia

I Norgesgade 20, Fredericia ligger Billedværkstedet. Her tilbyder Mette Hind kunstterapi og kreativitetstræning. Hvad er nu det for noget? Det lyder måske utroligt, at man kan få livskvalitet og livsglæde ved at male eller på anden vis udtrykke sig kreativt under vejledning af en professionel kunstterapeut, men erfaringen viser at det er sandt.

Forskellen på gængs psykoterapi og kunstterapi er, at man taler sammen med udgangspunkt i billedet. Billedet fungerer som et fælles tredje. Man går i dialog med billedet, der bliver spurgt ind til det, hvad mon det vil fortælle?

Kunstterapi og recovery

Mange mennesker har fået hjælp til recovery, til at komme sig, efter stress , depression, traumer m.m. gennem et kunstterapi forløb. Man bliver aldrig helt den samme efter at have oplevet en dyb sorg, et chok, seksuelle overgreb eller andet, men man kan få et godt liv igen.

Jeg har været på en del kunstterapi efter- og videreuddannelse, blandt andet hos Vibeke Skov, som leder kunstterapeutuddannelsen i Gadbjerg. Sidste år deltog jeg i kurset Skam og kreativitet, hvor vi lærte, hvordan arbejdet med tidlige oplevelser af skam kan bearbejdes gennem kreative udtryk. Vibeke Skov beskriver processen således:

“I min brug af kreativitet i terapeutiske processer(…)har jeg set, hvordan terapeutisk brug af billeder har forvandlet frygt for det ubevidste til tillid og interesse. Når klienten opdager selvets magiske stemme, der kommer ud af billedet på væggen, ved vi begge at dette er en stemme, der kommer fra klientens indre selv”(2018:128).

I min optik handler kunstterapi og kreativitetstræning ikke om at fikse eller reparere, det der er gået itu eller at udbedre de ridser i lakken, som uundgåeligt kommer, som en følge af smertefulde oplevelser, men det drejer sig om at genopdage alt det, følelser og tanker, der trods alt stadig er levende og fint. Jeff Foster udtrykker det så udmærket:

“True healing is not the fixing of the broken,

but the rediscovery of the unbroken”.

Kreativitetstræning og selvrefleksion

Mange kommer til kreativitetstræning, fordi de ønsker at lære sig selv bedre at kende og gennem øvelser at finde deres eget kreative udtryk. Man behøver ikke at have psykiske smerter eller voldsomme problemer for at få glæde af et kunstterapeutisk forløb. Ønsket om at reflektere over sig selv og blive mere bevidst om, hvilken person man er, kan være et godt udgangspunkt.

Kunstterapi og kreativitetstræning kræver absolut ingen kunstneriske forudsætninger, udelukkende lyst og mod til at udtrykke sig, der er tale om en proces, men ikke om at lave “fine” billeder til en kunstudstilling til glæde for andre. Kunstterapi og kreativitetstræning er noget man gør for sin egen skyld. Ofte anvendes frigørende metoder, så som blindtegning eller brug af den hånd, man ellers ikke bruger, for at fjerne præstationspres og for at få kontakt med den højre kreative hjernehalvdel. Det kreative udtryk er et alternativt sprog, en måde at få kontakt til hidtil ubevidste følelser og tanker, ligesom det sker når man drømmer.

Kunstterapi: uddannelse og praksis

Mette Hind er uddannet kunstterapeut og kreativitetstræner på Institut for kunstterapi, APAKT, i Hamborg, en 4-årig analytisk uddannelse, som afsluttes med en praktik, et speciale og en ekstern eksamen. Jeg har levet i Berlin i mange år , hvor jeg arbejdede med kunst, terapi og socialpædagogik. Jeg er tidligere uddannet pædagog og senere cand.phil. i pædagogik fra Københavns Universitet.

I Billedværkstedet for kunstterapi og kreativitetstræning i Fredericia er både børn, unge og voksne velkomne. Jeg har især erfaring med stress, indre uro, senfølgeskader af seksuelle overgreb, depression og tristhed samt vrede. Desuden arbejder jeg gerne med personlig udvikling, drømme og selverfaring, med fokus på forhåndenværende resurser, både i grupper, par og individuelt.

Mette Hind er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening, www.dpfo.dk , en garanti for høj kvalitet. Endvidere medlem af Foreningen for Integrativ Kunstterapi, www.FIKT.dk

Kunstterapi og kreativitetstræning i Fredericia

Læs om kunstterapi og kreativitetstræning i Fredericia på min hjemmeside www.mettehind.dk, hvor man også kan læse mere om mine uddannelser samt praksiserfaringer. Der ligger blandt andet en lille videofilm, hvor man ser et klip fra et kunstterapeutisk forløb.

Ring til mig for en uforpligtende samtale på 24444527 eller skriv på hindmette@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.