Kunstterapeut gruppen i Aarhus 2020 - Mette Hind
1972
post-template-default,single,single-post,postid-1972,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,cookies-not-set,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2504

Kunstterapeut gruppen i Aarhus 2020

bag ved/fortid

Kunstterapeut gruppen i Aarhus 2020

Kunsterapeuterne i Århus

Kunstterapeut gruppen i Aarhus mødes en gang om måneden. Vi skiftes til at stå for programmet og lærer på den måde nye kunstterapeutiske øvelser af hinanden. Her i september præsenterede Britta os for en spænende øvelse. Jeg viser her mine billeder fra dagen og fortæller om forløbet.

september øvelse:

  1. Vi lytter til stille musik og mediterer
  2.  Vi vælger fra et stort udvalg af garn i forskellige farver, nok til at lave en mindre cirkel, hjem, som man kan stå i og en større garn cirkel uden om den lille, som er stor nok til, at man føler der er god plads. Der stilles 4 lys , et for hver af cirklens 4 sider.
  3. Nu lytter vi til musik, mens vi står og danser i hver vores hjem-cirkel. Vi har fokus på alle sanseindtryk, lyde, lugte, farver, kropsfornemmelser mm. Så maler man et billede af
  4. hvordan det føles i cirklen/hjem på et kvadratisk stykke papir

5.Man skriver nogle ord til billedet, mine blev: Familie, kærlighed, samhørighed

6.Man forestiller sig hvilken farve foran, bagved, til højre og til venstre har og maler det på små kvadratiske stykker papir, udklippet hjemme fra.

Jeg malede sort-blå som bag ved, rosa-gul som foran, rød-brun okker til venstre

og grå-hvid til højre.

7. Nu skriver vi hver en sætning, et ord, eller flere til hver retning?

 

8. Nu maler vi et billede til foran, fremtiden og bag ved, fortiden.

foran/fremtid  Foran/fremtiden

Billedet siger: Her er din have! Kom inden for, lågen er åben, vejen er din.

bag ved/fortid Bag ved/ fortiden

Hvad siger billedet: Jeg sidder midt i en skov af hvide fallos’er, hold da op, der vokser en buket tulipaner ud af mit skød, døden er min ven!

9. Nu mediterer og danser vi igen til noget musik. Derefter maler vi et billede til de to sider.

højre side  højre side

Billedet siger:Kom og dans med mig i bølgerne siger søslangen, man skal bare lige over det sted med sten, så er der sandbund og de store bølger er glade.

 venstre side

Billedet /Hesten siger: Jeg vil også være med på den her tur i ørknen!

10. Til sidst maler vi et billede, som integrerer alle 4 sider og spørger billedet om, hvad det siger: Kom inden for- her er både himmel og helvede- døren er åben, havet bruser og hesten pruster.

alle 4 sider

Derefter samles gruppen i en rundkreds og lytter til et stykke musik, og så er dagen slut.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.